Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Részletek
Mio-inozit
Az inozit a természetben kilenc különböző izomer formában található meg. Az élelmiszerekben és az állati szövetekben leggyakoribb, és fiziológiás szempontból a legfontosabb a mio-inozit, amely a FOLANDROL® tablettában is használt forma. Az inozitot a szervezet közvetlenül glükóz-6-foszfátból állítja elő; ezért gyakran a B-vitaminok csoportjába tartozó pszeudovitaminként állítják be, ez a B8-vitamin.
Az inozitban leggazdagabb források a gabonafélék, a keményhéjasok és a gyümölcsök, főleg a dinnye és a narancs. Emellett bőségesen előfordul a húsokban, különösen a májban, amely az endogén inozit előállítás fő szerve. Az étrenddel egy felnőtt naponta körülbelül egy gramm inozitot juttat a szervezetébe, különböző biokémiai formákban.
Az inozit alapvető szerepet játszik a sejtekben, mint másodlagos hírvivő, inozit-foszfát, vagy foszfatidil inozit, és foszfatidil inozit foszfát formában.
A sejtmembrán egy nátriumfüggő ko-transzport mechanizmus révén lehetővé teszi, hogy az inozit bejusson a sejt belsejébe.
E-vitamin
Az E-vitamin (vagy tokoferol) egy antioxidáns hatású zsírban oldódó vitamin. Az E-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.
Legfontosabb E-vitamin forrásaink a növényi olajok, tehát a napraforgó-, búzacsíra-, tökmag-, olíva-, kukoricaolaj, a búzacsíra és az egyéb gabonacsírák, a mogyoró, mandula, és az édesburgonya. Az állati eredetű élelmiszerek közül a hús, a máj és a tojás tartalmaz jelentősebb mennyiségű E-vitamint.
L-karnitin
Az L-karnitin egy aminosav-származék, az emberi szervezet által is előállított, természetes anyag.
Az L-karnitin nagy mennyiségben megtalálható a tejtermékekben és a húsokban, illetve az egyes növényekben is. Jelentős L-karnitin forrás az avokádó, bacon, sertéshús, marhahús, csirkemell, tőkehal, narancslé és a tej.
L-arginin
Az L-arginin szemi-esszenciális aminosav, a szervezet csak bizonyos körülmények között, bizonyos anyagok jelenlétében tudja előállítani. Ha ezek az anyagok hiányoznak, vagy nem megfelelő arányban vannak jelen, az L-arginin esszenciális, vagyis nélkülözhetetlen aminosavvá válik, hiányát pótolni kell. Magas arginin-tartalmú élelmiszerek a húsok, különböző magvak, szójabab, tojás, tej és a gabonafélék.
Folsav
A folsav egy vízoldható, a B-vitaminok csoportjába tartozó vitamin. A folát részt vesz a normál aminosav-szintézisben és szerepet játszik a sejtosztódásban. A folát hozzájárul a normál homocisztein-anyagcseréhez, és az immunrendszer megfelelő működéséhez.
A folsav megtalálható a nagylevelű zöld zöldségekben, a májban, a tojásban, a húsokban és a tejben, míg a gyümölcsök keveset tartalmaznak belőle (kivéve a narancs). A főzés során a folát majdnem teljes mennyisége néhány perc alatt lebomlik.
Szelén
A szelén az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen nyomelem, melyet a szervezet maga nem képes előállítani. A szelén részt vesz a normál spermaképződésben, hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez és a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. Főként a tengeri állatok húsa, a teljes kiőrlésű gabonafélék, illetve az olyan belsőségek, mint a vese és a máj tartalmazzák a biológiai hasznosulás szempontjából is jelentős mennyiségben.
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!